Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Vodafone.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Vodafone.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vodafone.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 21 db
A világ legolcsóbb mobilja

A világ legolcsóbb mobilja

Fejlődő országokban akarja paicra dobni az általa 'a Föld legolcsóbb mobiltelefonjaként' hivatkozott készüléket, amelyet háromezer forintnak megfelelő összegnél is olcsóbban vihetnek majd haza a vásárlók. A Vodafone 150 márkanevű készüléket a barcelonai Mobile World Congressen mutatták be, a rendezvényen a mobilcég elmondta, a rendkívül olcsó készüléket szegény országokban, többek közt Indiában, Törökországban és nyolc afrikai államban fogják piacra dobni. Ára tizenöt dollárnál, vagyis mintegy háromezer forintnál is alacsonyabb lesz - nyilatkozta a Vodafone. Az ENSZ becslései szerint 2010-re világszerte már mintegy 5 milliárd ember rendelkezik majd mobiltelefonnal, a gyártók pedig leginkább a fejlődő országokban bővíthetik majd eladásaikat, hiszen a fejlett térségekben szinte mindenki vásárolt már készüléket magának, aki tehette. Az ITU nevű nemzetközi telekommunikációs szervezet szerint a fejlődő országokban a beszédkommunikáció mellett azért népszerűek az egyszerű készülékek, mert ezek is alkalmasak arra, hogy banki utalásokat intézzenek, vagy egészségügyi szolgáltatásokat vegyenek igénybe rajtuk - például sms-ben elküldhetik a pácienseknek a kezelési útmutatókat - írja a BBC.

A Vodafone a nyerő a Malévnál

A Vodafone a nyerő a Malévnál

A Malév új telekommunikációs partnere a Vodafone lett, az erről szóló szerződést augusztus 24-én írta alá a két vállalat képviselője. A légitársaság pénteki közleménye szerint a nemzeti légitársaság meghívásos tenderen választotta ki új partnerét, a tenderen valamennyi magyarországi mobil kommunikációs szolgáltató indult.

A Vodafone beállt a sárzuhany alá

A Vodafone beállt a sárzuhany alá

Tanítanivaló kommunikációs lúzerség a versenytárs apró esetlenségét saját szarvashibává alakítani. A Vodafone nemzetközi tananyag lesz. Csütörtök délután fél hét van. Jelenleg 512 tagja van a Facebook-on a fuck you Vodafone logóval feldíszített Ok, csörögjetek ránk! ;) csoportnak. A Vodafone twitter-követőinek száma ebben a pillanatban 385 fő. Ugyanezen az oldalon jelenleg egy pénteken leírt üzenet olvasható: Úgy tűnik, ma összeomlóban van a világ. A világ nem, de a Vodafone kommunikációja most biztosan összeomlott. Az korábban sem volt kétséges, hogy a piros cégnél, valahol a szervezeti piramis tetején létezik egy kellemetlen erő, ami képes arra, hogy vízilabdázókat kényszerítsen a Robin Hoodos reklámba, meg mindenhova, ahova lehet. A hozzáértés ostoba magabiztosságával megtett eddigi elefántkodás azonban legfeljebb annyit eredményezett, hogy a régen szimpatikusnak tűnő márka unalmas és jellegtelen lett.

A Vodafone új táblagép

A Vodafone új táblagép

A szeptemberi IFA kiállítás egyik nagy újdonsága, a Vodafone Smart Tab 7 már elérhető a Vodafone üzleteiben, tökéletes karácsonyi ajándékot kínálva az okos megoldásokat kedvelő felhasználóknak. A Vodafone első sajátmárkás táblagépe azokat a felhasználókat célozza, akik elérhető áron szeretnének csúcsminőségű, a legújabb technológiai igényeket kielégítő géppel büszkélkedni. Legyen szó munkáról vagy szórakozásról, a Vodafone Smart Tab 7 otthon és útközben is kiváló teljesítményt nyújt. A készülékben egy 1,2 gigahertzes kétmagos processzor dolgozik, így igazán élvezetes vele a böngészés. Az Android 3.2 operációs rendszer támogatja az Adobe Flash és a HTML5 technológiákat, ráadásul az előretelepített tartalmakon kívül, több mint 300 000 letölthető alkalmazás áll még a felhasználók rendelkezésére az Android Marketen. A táblagép 7 hüvelykes kijelzőjének és a Google Maps-nek köszönhetően mostantól az utazás is stresszmentes lehet, hiszen a felhasználó gyorsan és biztosan megtalálhatja úti célját. A Vodafone Smart Tab 7 már 6 900 forintért elvihető a Tablet MobilNet 14 tarifacsomagra vállalt kétéves határozott idejű szerződés esetén. A tarifacsomag havidíja 7900 Ft, amelyhez január végéig dupla, azaz 8 GB adatforgalom tartozik.

Állandó akciók

Állandó akciók

A Vodafone június 22-től érdekes állandó akciót indít Vodafone Kedd néven. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleik minden kedden a Palace Cinemas 11, és a Cinema City 13 mozijába egy ismerősüket rendkívül olcsón bevihetik a vetítésekre, továbbá a Burger King 26 gyorséttermében egy Whopper menü áráért kettőt kapnak. Mind a mozik, mind a menü esetében az igényléshez egy normál díjas SMS-t kell küldeni a szolgáltatónak, a válaszban pedig az ügyfél megkapja a helyszíni azonosításhoz szükséges kódot - ezt bemutatva lehet igénybe venni a kedvezményt. A kizárólag mobilnet-előfizetéssel rendelkező előfizetők a Vodafone SMS programmal küldhetnek üzenetet. További információért kattintson a linkre.

Árfigyelő: Új Vodafone készülékek

Árfigyelő: Új Vodafone készülékek

Ma két 3G-s készülékkel és egy rendkívül olcsó sztereó FM rádiós modellel gyarapodott a kínálat. Ez utóbbi mellé fejhallgatót is csomagol a gyártó. További infó az új Vodafone készülékekkel kapcsolatban a linkre kattintva érhető el.

Dominanciára tör a Vodafone Katarban

Dominanciára tör a Vodafone Katarban

Folytatja terjeszkedését a nemzetközi piacokon a Vodafone, legújabb célkitűzése, hogy Katarban 40 százalékra emelje piaci részesedését egy évtizeden belül. A júliusban alapított katari leányvállalatának (Vodafone Qatar) részvényei az első tőzsdei napon 30 százalékkal emelkedtek. A katari állam az utolsó az Öböl-menti országok közül, ahol a megnyitották a telekommunikációs piacot a verseny előtt. A kormányzat a verseny növekedésétől a gazdaság fejlődését várja és valószínűleg a hazai Qatar Telecom vállalatot is ösztönözni fogja az új rivális. Ehhez a szomszédos országok adtak példát, ahol az egykor csak otthon dolgozó cégek (Emirates Telecommunications, Saudi Telecom, stb.) mára nemzetközivé váltak. A Vodafone helyi vezérigazgatója Grahame Maher eddig elégedett vállalata tevékenységével és úgy gondolja a Katarban élő vagy ideiglenes megtelepedő külföldiek ideális keresletet biztosítanak. A tőzsdére lépés 928 millió dollárt hozott a cégnek, de megfigyelők szerint még eltart egy ideig míg a Vodafone a Qatar Telecom után eredhet és valóban fenyegetheti pozícióit.

Elnökcserére készül a Vodafone

Elnökcserére készül a Vodafone

Lemondását készíti elő Sir John Bond, a Vodafone telekommunikációs vállalat elnöke, ezért a cég elkezdte keresni utódját, aki a jövő évi közgyűlésen választhatnak meg. A jelenlegi elnök távozásának bejelentését a részvényesek elégedetlenségsége előzte meg. A Vodafone részvényeinek egy köre júliusban megpróbálta elmozdítani Sir John Bond elnököt, de az akció sikertelen volt. A befektetők elégedetlensége azonban nem csökkent ezután sem, a kritikák első sorban a vállalat felvásárlási politikájára fókuszálnak. Egy az ügyben járatos forrás a Financial Times-nak azt mondta, hogy az új elnök keresése már a júliusi közgyűlés előtt elkezdődött, a megfogalmazott kritikák csak kissé felgyorsították a folyamatot. Sir John Bond a forrás szerint mindig is azt állította, hogy hat évre vállalja el a telekommunikációs vállalat vezetését. A céghez 2005-ben csatlakozott igazgatóként, majd egy évvel később lett az igazgatótanács elnöke. A Vodafone nem reagált a hírekre.

iPhone 4 a Vodafone kínálatában

iPhone 4 a Vodafone kínálatában

Hamarosan még egy szolgáltatónál kapható lesz az iPhone. A Vodafone szűkszavú bejelentéséből csupán annyi derül ki, hogy ők vezetik be másodikként az Apple készülékét, és kérdésünkre azt is elárulták, hogy a korábbi modell, a 3GS is kapható lesz náluk. Árakról és a kedvezményes díjcsomagokról még nem mondtak egy szót sem, de erre számítani lehetett, hiszen ugyanilyen hírzárlat volt a T-Mobilenál is, az iPhone eddigi kizárólagos forgalmazójánál. (Kizárólagos, amennyiben eltekintünk a szürkeimporttól.) Nem tudni, hogy az Apple mennyire szól bele az iPhone-nal kapcsolatos hírek kiszivárogtatásának forgatókönyvébe. Ha mindent ők diktálnak, akkor a T-Mobile pletykáinak megjelenéséből kiszámolható, hogy körülbelül két hét múlva érkezik a vodás iPhone 4. Korábbi pletykák is október végi megjelenésről szóltak.

Hirdetés
Kiárusítás

Kiárusítás

A Vodafone közel áll 44 százalékos részesedésének eladásához a francia SFR mobilszolgáltató vállalatban a szintén francia Vivendi média konglomerátumnak. Az értékesítésből befolyt összeget saját részvényeinek visszavásárlására fordítani 2011-ben - írja a londoni The Observer vasárnaponként megjelenő hetilap. Elemzők az SFR mobilszolgáltató vállalat (korábbi nevén 'Société Française de Radiotéléphonie') piaci tőkeértékét 8 milliárd euróra becsülik. A Vodafone 5 milliárd fontot (5,88 milliárd euró) kíván részvény visszavásárlásokra fordítani. A Vivendi már hosszabb ideje törekszik a Vodafone SFR részesedésének megvásárlására. Jean-Bernard Levy a Vivendi vezérigazgatója a múlt hónapban jelentette ki, hogy az SFR feletti teljes ellenőrzés megszerzése egyike vállalata legfontosabb céljainak.

Kis pihentetés után újrahasznosítja a régi számait

Kis pihentetés után újrahasznosítja a régi számait

Viti tulajdonképpen boldog, hogy a Vodafon egy autókereskedő régi számát adta el neki és nem egy kurváét, mert így szimplán csak a nyitvatartása után érdeklődnek, nem pedig a torka mélységéről és az extrák árairól. Viszont ha új, szűz számot szeretne, fizetnie kell. A minap vásároltam egy ÚJ Vodafone előfizetést. Ahogy bekapcsoltam a telefont, már jött is az első hívás - egy ismeretlen hang érdeklődött a legújabb használtautó-kínálatom felől. Kissé meglepődtem (hiszen életemben nem dílerkedtem kocsikkal), de ezt még betudtam téves hívásnak. Aztán ahogy napról napra egyre többen érdeklődtek, hol a nyitvatartásom, hol a napi akcióim felől, azt hittem, hogy valami félregépelt hirdetésbe került a számom. De sajnos nem. Hiszen ma már egy banktól is kaptam sms-t az új számomra, amelyben tájékoztatnak, hogy a (nem létező) autómon már több havi rendezetlen tartozásom van, amit haladéktalanul fizessek be 'a szokott módon'. Na, ezen már kiakadtam, és nyomozásba kedtem.

Külföldi menedzser vált

Külföldi menedzser vált

A Vodafone Magyarország ma kiadott sajtóközleménye szerint október elsejétől megváltozott vezetői struktúrában dolgoznak tovább. A jelenleg elnök-vezérigazgatói pozícióban dolgozó Beck György októbertől már csupán az elnöki tisztet fogja betölteni. Az operatív irányítás Diego Massida kezébe kerül, aki egyben teljes körű felelősséget is visel majd a leányvállalat eredményeiért. A cég a döntést hivatalosan azzal magyarázza, hogy a Görögországban és Spanyolországban már bevált új irányítási mintát kívánja itthon is meghonosítani. Az új vezérigazgató a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának vezetői székét hagyja ott a magyarországi feladatért. Beck György a váltás után már 'csupán' az üzleti stratégiai kialakításáért, valamint a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért felel. Ide tartozik többek között a politikusokkal és a jelentős gazdasági döntéshozókkal, valamint a kormányzattal és a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartás. Hirtelen kormánymozdulatok. Beck György 2007-ben lett a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, majd alig több, mint bő egy évvel ezelőtti kinevezése után már elnök-vezérigazgatói minőségben vezethette a vállalatot.

Megtévesztő játék

Megtévesztő játék

A Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. 2009. július 13. és 2009. szeptember 10. között megtartott Nyári SMS promóció elnevezésű játékával kapcsolatban fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a távközlési cég 40 millió forint bírságot kapott.

Mobilos feketelista a Vodafone-tól

Mobilos feketelista a Vodafone-tól

A Vodafone mobilos feketelista-szolgáltatást indított külföldön, melynek segítségével a felhasználók képesek blokkolni a zaklatók számáról érkező szöveges- és képes üzeneteket. A feketelista-alkalamzás ingyenes, és az első ilyen jellegű szolgáltatás, melyet a Vodafone Új-Zélandon elérhetővé tesz. A mobilebullying - azaz a mobiltelefonon keresztül történő zaklatás - megakadályozására létrehozott szolgáltatás kezelése nagyon egyszerű: a felhasználónak egy központi számra kell SMS-t küldeni a Feketlistához ad' szöveggel és a letiltani kívánt számmal. Ezek után a feketelistára tett számról semmilyen szöveges üzenet, vagy kép nem érkezhet a felhasználó mobiljára. A tiltás akkor is működik, ha a letiltott szám nem Vodafone-os. A tiltás ugyanakkor anonim marad, mivel a Vodafone nem értesíti a letiltott személyt arról, hogy feketelistára került. A szolgáltatás bevezetésére azért volt szükség, mert mint a cég szóvivője elmondta, évente legalább hatezer panasz érkezett a mobilos zaklatással kapcsolatban. Az új-zélandi Vodafone a feketelista után egy másik, szülőknek szóló biztonsági alkalmazás indítását is tervezi valamikor jövő év elején.

Propaganda célra lett használva

Propaganda célra lett használva

Propagandacélra használta a helyi mobilcégeket az egyiptomi kormány. A Mubarak-kormány a helyi mobilszolgáltatók hálózatain küldött szét a saját céljait szolgáló propaganda-sms-eket arra hivatkozva, hogy vészhelyzetben lehetősége van erre. A Vodafone tiltakozik az üzenetek ellen. Az egyiptomi kormány a múlt pénteken 24 órára lekapcsoltatta a Vodafone és a másik két helyi mobilszolgáltató hálózatát, majd miután újraindultak, a saját céljait szolgáltató propagandaüzeneteket küldött szét azokon keresztül minden előfizetőnek - írja a BBC. Az egyiptomi kormányt a Vodafone szerint a vészhelyzetekre vonatkozó törvény hatalmazza fel arra, hogy közvetlenül saját céljukra használják a helyi mobilhálózatokat.

Tárgyalna a kormánnyal a Vodafone

Tárgyalna a kormánnyal a Vodafone

A Vodafone Magyarország közleményében idézi Marchhart Pált, a távközlési társaság vezérigazgató-helyettesét, aki szerint a különadó veszélyezteti 'az ország versenyképessége szempontjából nagyon fontos' harmadik és negyedik generációs mobilhálózatok fejlesztését.

Tartja magát a Vodafone

Tartja magát a Vodafone

Októberben 88 ezerrel csökkent a magyar mobilozók száma, és most már csak 11 millió 696 ezer előfizetés van. Október is gyászos hónap volt a magyar mobiliparban, az előfizetések száma tovább csökkent. Tavaly év végén 430 ezerrel több előfizetés volt, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Száz főre 116,7 hívásfogadásra alkalmas SIM-kártya jutott, míg 2008 december végén - az eddigi legjobb hónapban - 121,8 előfizetés volt. Ha a hívásfogadásra alkalmas előfizetéseket nézzük, akkor a Vodafone piaci részesedése 21,37 százalékról 21,60 százalékra, a T-Mobilé 44,19 százalékról 44,28 százalékra nőtt, míg a Pannoné 34,44 százalékról 34,12 százalékra csökkent.

Tuti menü