Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vodafone, mobilnet képes leírás - Vodafone.tlap.hu
részletek »

Vodafone, mobilnet - Vodafone.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vodafone.tlap.hu » Vodafone, mobilnet
Keresés
Találatok száma - 5 db
Automatikus adatmentő szolgáltatás

Automatikus adatmentő szolgáltatás

Hasznos segédprogramot kínál a Vodafone azok számára, akiknek valamiért pótolniuk kell már meglévő névjegyeket vagy SMS-eket a telefonjukon, netán a készülék lecserélését tervezik. Az ingyenesen igénybe vehető AdatŐr a Vodafone Pakk szolgáltatáscsomag részeként a napokban vált elérhetővé. A cég többplatformos alkalmazása révén nem kell többé a számítógépes kliensprogramot használni a telefonon tárolt adatok, például a névjegyzék lementésére, ami számos helyzetben jól jöhet a telefon tulajdonosának. Ilyen szolgáltatást egyébként korábban több telefongyártó (például a Nokia) is indított, a Vodafone megoldásának különlegessége, hogy gyártótól függetlenül, több tucatnyi készülékkel kompatibilis. Az AdatŐr jelenleg két platformon, Androidon, és Java-alapú készülékeken működik, bizonyos szolgáltatások elérhetősége változó a két rendszerkörnyezetben. Így például a javás verzióban a naptáradatok lementésére is lehetőség van, ugyanakkor az SMS-ek mentése nincs mód - ezt csak az androidos telefonnal rendelkezők érhetik el. Lényeges különbség továbbá, hogy roaming környezetben az időzített adatmentés csak az Androidon kapcsolható ki automatikusan, a javás készülékeknél kézzel kell leállítani a szinkronizációt.

Ingyen wifit a Volánbuszokra

Ingyen wifit a Volánbuszokra

A Vodafone a Volánbusz járatainak 60 százalékán wifi hotspotokat létesített - írja a Webisztán blog. Magyarország lassan, de biztosan egy geek szempontból is jobb és élhetőbb ország lesz. Mai hír, hogy a Vodafone a Volánbusz járatainak 60 százalékán wifi hotspotokat létesített, amely ráadásul ingyenesen vehető igénybe - írja a Webisztán blog.

Internet félig-meddig szabadon

Internet félig-meddig szabadon

A Vodafone a hazai szolgáltatók közül egyedüliként korlátlan mobilinternettel rukkolt elő, de ahogy már 2002-ben a korlátlan GPRS internet fiaskónál is megtörtént, ismét korlátozni próbálja a nagy forgalmat generáló ügyfeleket. A Vodafone Magyarország a hazai szolgáltatók közül egyedüliként rukkolt elő korlátlan adatforgalmat tartalmazó mobilinternet-csomaggal, de ahogy már 2002-ben, a korlátlan GPRS internet fiaskónál is megtörtént, ismét trükközéssel és apróbetűs bűvészkedéssel igyekszik kihátrálni a valós korlátlanság alól. A szélessávú mobilinternet-szolgáltatás még mindig gyerekcipőben jár. Mindhárom szolgáltató most építi ki a nagysebességű HSDPA hálózatát, a lefedettség még messze nem teljes, a marketing- kommunikációt viszont ontják a tömegmédiumokon keresztül. A becslések szerint ma már több százezer mobilinternet-előfizetést használnak az országban, s nem csak a folyton úton lévő üzletemberek vagy az ADSL/kábelnet bekötésre alkalmatlan helyen lakók választják, hanem a fix, vezetékes elérések alternatívájaként otthoni felhasználók is.

Két újabb szolgáltató kínál Vodafone-mobilnetet

Két újabb szolgáltató kínál Vodafone-mobilnetet

Az Enternet és a Nordtelekom is csatlakozott a mobilszolgáltató nagykereskedelmi partnereinek köréhez. Idén nyár óta a Vodafone alternatív szolgáltatók számára is nyújt nagykereskedelmi konstrukcióban mobilinternet-szolgáltatásokat. A Netfone és a Btel után októberben csatlakozott az Externet, december 1-jétől pedig az Enternet és Nordtelekom ügyfelei számára is elérhetőek a Vodafone hálózatára épülő mobilinternetes megoldások. Az Enternet az alternatív internetszolgáltatók közül elsőként még az akkori Pannonnal együttműködve indította el mobilnet-szolgáltatását 2008 decemberében, ám a csomagok mostani megújításakor a Vodafone-nal lépett szövetségre. Az Enternet és a Nordtelekom által forgalmazott mobilinternet-szolgáltatás lefedettségében, sebességében és megbízhatóságában is megegyezik a Vodafone saját márkanév alatt működő megoldásaival. A szolgáltatások 1, 3 és 8 GB-os opciókkal érhetők el az ügyfelek számára. Az ügyfélszolgálati tevékenységét, a számlázást és a szerződéskötést is a nagykereskedelmi partnerek fogják ellátni, a Vodafone technikai támogatást nyújt nekik.

Negyvenezerrel többen mobilneteznek szeptembertől

Negyvenezerrel többen mobilneteznek szeptembertől

Negyvenezerrel nőtt az összes mobilnetezők száma szeptemberben, már 1 millió 175 ezer előfizető van országunkban. A mobilnetezők szeptemberben több mint egymillió gigabájt adatot mozgattak meg. Idén szeptemberben az egy hónappal korábbi 1 millió 137 ezerről, 1 millió 175 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma szeptemberben 885 ezerről 908 ezerre emelkedett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel. A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint az előfizetők az augusztusi 1 millió 197 ezer után szeptemberben 1 millió 191 ezer gigabyte adatot töltöttek le és -fel, az egy aktív ügyfélre jutó átlagos forgalom pedig az előző hónaphoz képest 1,31 gigabyte-ra csökkent. Szeptemberben a Telenor és a Vodafone növelte előfizetői számát, az előbbi az összes mobilnetező 25,09 százalékát, az utóbbi a 28,46 százalékát tudhatja magának. A T-mobile ezzel szemben veszített fél százaléknyi előfizetőt. Az aktív előfizetések számában csak a Vodafone tudott erősíteni, részesedése 26,90 százalékra nőtt. A Telenor és a T-Mobile részesedése minimálisan csökkent.

Tuti menü